Savet nutricionista: Jarebika pomaže u jačanju imuniteta
Nutricionista i velnes stručnjak Irina Popkova ističe da je jarebika izuzetno zdrava i zašto je obavezno treba uvrstiti u ishranu tokom jeseni. Nu...
POTREBNO: 1 kg bundeve (očišćene) * 15 g putera * 1 velika glavica crnog luka * koren đumbira (oko 2 cm) * 1 kašičica mlevenog kima * 2 kašičice soli * oko 1,5 l vode * 200 ml pavlake (15% masnoće)
PRIPREMA: Ogulite bundevu i odstranite joj meki srednji deo, koji nije baš ukusan. Preostali deo bundeve isecite na kockice (2 x 2 cm). Koren đumbira sitno izrendajte, a luk sitno iseckajte. U šerpi rastopite puter pa stavite luk. Dinstajte, mešajući, dok luk ne omekša. Dodajte đumbir, pa pospite mlevenim kimom i promešajte. Potom u šerpu stavite bundevu i prelijte je vodom (nivo vode treba da bude otprilike 1-2 cm viši od nivoa bundeve). Posolite. Pustite da voda proključa, smanjite vatru i kuvajte poklopljeno tako vazduh blago struji – 30 minuta ili dok bundeva ne bude mekana. Ostavite čorbu da se ohladi pa je ispasirajte u blenderu. Pire od bundeve vratite u šerpu, dodajte pavlaku i podgrejte čorbu, ali pazite da ne proključa.
VIŠE SAVETA PRONAĆI ĆETE U MAGAZINU RUSKI DOKTOR!
POTRAŽITE NAS I NA FACEBOOKU: www.facebook.com/ruskidoktor
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net