Efikasni ruski recepti za promuklost: Evo kako da vratite glas
Promukli ste, boli vas grlo i glas vam je hrapav? Napravite pravu kombinaciju biljaka i ovu neprijatnu pojavu izlečite lekovitim odvarima. Promukl...
Isprobajte najbolje ruske metode za obaranje temperature, bez lekova, prirodnim putem
Najbolje metode za obaranje temperature bez lekova komentariše stručnjak tibetanske masaže, specijalista tradicionalnih sistema ozdravljenja Natalija Aleksandrovna Raspopina (Barnaul)
Sadržaj članka
Prilikom prehlade i virusnih oboljenja temperatura je često visoka i traje dugo, a za njeno skidanje pijem sledeći napitak: pomešam po 100 ml svežeg soka od jabuke i narandže, 75 ml soka od paradajza (može i onaj iz prodavnice) i 25 ml soka od cvekle (ostavim ga da odstoji sat vremena nakon ceđenja). To pijem tri-četiri puta na dan pre jela.
Galina Pegova, Jaroslavlj
Komentar: Sokovi od jabuke i narandže izvori su vitamina C, prirodnog antioksidansa koji jača imunitet i stimuliše baktericidnu aktivnost ćelija u krvi, a sok od cvekle koristi se za poboljšanje imuniteta. Tako da kažem „VELIKO DA“ za ovaj napitak!
Ovaj preparat napravim ranije i držim u rezervi. Sameljem kilogram svežih pupoljaka bora i pola kilograma korena maline. Slažem u slojevima u teglu na smenu sa šećerom i medom. Prelijem šoljom proključale vode. Ostavim tako 24 sata, a zatim kuvam na pari dva sata. Ponovo ostavim da odstoji jedan dan. Procedim sirup u tamnu posudu i čuvam u frižideru. U slučaju prehlade s visokom temperaturom uzimam po kašiku četiri-pet puta na dan pola sata pre jela sve do poboljšanja stanja.
Lidija Pavlova, Sluck
Komentar: Pupoljci bora provereno su sredstvo u slučaju prehlade, upale pluća i bronhitisa. Ne samo da snižavaju temperaturu već su i odlični za iskašljavanje i imaju analgetičko, antibakterijsko i antupalno svojstvo. Koren maline takođe ima antibakterijsko svojstvo. Preporučujem ovaj sirup bez dileme!
U slučaju prvih simptoma prehlade i rasta temperature gladujem dan-dva. Pijem samo vodu. Zatim još jedan dan jedem samo salate od povrća, a zatim prelazim na redovnu ishranu. To mi uvek pomogne.
Valentina Georgijevna, Permski kraj
Komentar: Preporučujem da pre gladovanja pijete sorbente (recimo, aktivni ugalj) ili da pojedete dve-tri kašike mekinja. To će vam očistiti creva i olakšati gladovanje, jer se ostaci hrane u digestivnom traktu mogu apsorbovati i izazvati intoksikaciju. Za navedenu metodu ne mogu da tvrdim da je dobra za sve. Najbolje je ranije se konsultovati s lekarom.
NAPOMENA:
Kada osoba ima temperaturu jako je važo da organizam ne dehidrira. Pročitajte koliko tečnosti bi trebalo da unostite dnevno.