Altajski Mumio-Shilajit prirodni organsko-vitaminsko-mineralni kompleks za jačanje imuniteta
Mumio, (Shilajit , Mumijo iili Momia), poznat je još od pre 3000 godina ali tek u poslednjih 50 godina moderna naučna istraživanja neprestano potvr...
Vitamin B17 ima sposobnost da se uvuče u ćelije raka i uništi ih, ne škodeći pritom zdravom tkivu
Mnoge brine pitanje može li se tumor izlečiti. Ispostavlja se da je priroda već odavno smislila efikasan lek protiv ove strašne bolesti – vitamin B17 (laetril ili amigdalin). Zašto baš ovaj vitamin leči rak i kakav je mehanizam njegovog delovanja, objasnio nam je profesor Valentin Dubin, glavni naučni saradnik Instituta za naturopatiju.
Sadržaj članka
Suština je u tome što vitamin B17 ima sposobnost da se uvuče u ćelije raka i uništi ih, ne škodeći pritom zdravom tkivu. Svaki molekul ovog vitamina sadrži jedinjenje cijanida, koji je otrov, ali da bi taj otrov bio delotvoran, treba, pre svega, „otvoriti“ molekul i osloboditi otrov, za šta je sposobna samo posebna vrsta enzima (belančevine koja ima ulogu katalizatora u biohemijskim reakcijama). Ovaj enzim postoji u organizmu u mizernim količinama, ali ga u kancerogenim tumorima ima skoro 100 puta više! Upravo zato otrov iz vitamina B17 oslobađa se samo u delovima tela koji su pogođeni rakom! Kao rezultat toga, ćelije raka bivaju uništene, a zdrave nastavljaju svoj rad, što nam je i potrebno.
Godine 1952. doktor Ernst Teodor Krebs, na osnovu eksperimenta, izneo je teoriju da je rak, isto kao skorbut ili rahitis, jednostavna avitaminoza, tj. nedostatak određenog vitamina, konkretnije vitamina B17. Pre mnogo vekova imali smo običaj da pečemo i jedemo hleb od prosa, raži, ječma, ovsa i lana, bogatih vitaminom B17, ali sada jedemo zemičke i obrađen pšenični hleb koji ne sadrži nikakve vitamine. Tokom nekoliko generacija naše bake su, i ne shvatajući zašto to rade, strpljivo gnječile u avanu koštice šljiva, višanja, jabuka i kajsija i to usrdno mešale u svoja domaća slatka i zimnicu. Ispostavilo se da su jezgra svih tih plodova jedan od najbogatijih izvora vitamina B17 u svetu!
Dugogodišnja proučavanja ishrane naroda širom sveta dovela su doktora Krebsa do zaključka da je pre industrijske revolucije svaki narod koji nije obolevao od raka u svojoj ishrani imao isti faktor koji ga je štitio od ove opake bolesti – vitamin B17, s čijim je gubitkom (posebno usled prelaska na pšenicu) kriva kancerogene statistike u celom svetu počela da se penje.
U cilju zdravog opstanka, vitamin B17 je isto tako jednostavna i za čoveka izuzetno potrebna supstanca kao i vitamin D (sunčeva svetlost) ili vitamin C.
Zanimljivo je i to da je pre više od tri hiljade godina za lečenje različitih tumora drevna kineska medicina koristila gorki badem, koji je bogat upravo vitaminom B17.
Preporučuje se da, radi prevencije, povremeno upotrebljavate neki od pomenutih proizvoda, na primer, jedno ili dva jezgra kajsije dnevno. Količinu jezgara postepeno možete povećati do sedam ili deset, rasporedivši ih na ceo dan. Treba ih dobro sažvakati, bez obzira na gorčinu, a možete ih dodavati u jela ili upotrebljavati u isitnjenom obliku, pomešane s kašičicom meda.
Doktor Krebs je tvrdio da konzumiranje oko sedam jezgara kajsije dnevno garantuje čoveku zaštitu od raka za ceo život.
Obavezno ograničite u ishrani šećer (on hrani kancerogene ćelije) i proizvode od rafinisanog brašna, odustanite od kofeina i alkohola, dajte prednost nepreprađenim prahrambenim proizvodima. Pijte mnogo vode (osam do deset čaša dnevno) jer ona pomaže da se izbace toksini. Ukoliko se rak već pojavio, prednost treba dati čistim ekstraktima ili tabletama s vitaminom B17, ali tad u pojačanim dozama.
Sadrže ga koštice gorkog badema, bresaka, kajsija, šljiva, višanja, nektarina, dunja, jabuka, grožđa. Ovog vitamina ima u izdancima i plodovima mahunarki (ječam, sirak, proso, kukuruz, raž, integralni pirinač, heljda, sočivo, pasulj, leblebija), bambusu, bobičastim plodovima (kupina, borovnica, malina, jarebika, ribizla, jagoda, ogrozd, jošta), lanenom semenu i ulju, nadzemnom delu cvekle, spanaću, potočarki, pivskom kvascu, orašastim plodovima, lišću eukaliptusa. Mnogi divlji plodovi i trave takođe sadrže amigdalin.
Pročitajte i… Rak se može izlečiti