Efikasni ruski recepti za promuklost: Evo kako da vratite glas
Promukli ste, boli vas grlo i glas vam je hrapav? Napravite pravu kombinaciju biljaka i ovu neprijatnu pojavu izlečite lekovitim odvarima. Promukl...
Ljuske od jaja kao lek mogu biti veoma efikasne za razne bolesti, iako malo ljudi zna za ovu zanimljivu rusku metodu.
Kada konzumiramo jaja, najčešće ljuske odmah bacimo. Međutim, one mogu biti veoma koristan zdravstveni pomoćnik. Međutim, veoma je važno da pre bilo kakvog korišćenja prokuvate ljuske od jaja kako bi ih dezinfikovali. Takođe, nikada nemojte velike delove ljuski. Ona potom mogu pomoći kod problema sa zglobovima i kostima, sistema za varenje i za astmu.
Sadržaj članka
Ljuske od jaja sadrže otprilike 90% kalcijum karbonata. Ovaj oblik kalcijuma ljudsko telo najbolje prihvata i razrađuje, pa su zbog toga veoma korisne kao prirodni izvor kalcijuma. Pored toga, one sadrže i mnoge druge korisne supstance kao što su bakar, gvožđe, moldiben, sumpor, silicijum, fosfor i cink. Ljuske od jaja se koriste kod:
Kod zdravih osoba, ljuske od jajeta kao lek mogu biti dodatak ishrani za prevenciju bolesti koštanog sistema, karijesa, pobiljšanje funkcionisanja organa za varenje i jačanje kose i noktiju.
Operite temeljno sirova jaja u toploj tekućoj vodi. Nakon što skinete ljusku, prokuvajte ih 5 minuta radi dezinfekcije. Oslobodite ljuske od zaštitnog filma koji oblaže unutrašnju površinu. Zagrejte ih u rerni ili u tiganju odrćavajući temperaturu oko 50°C. Sameljite ljuske u prah. Najbolje bi bilo da to ne radite sa metalnim mašinama za mlevenje. Dakle možete koristiti tučak ili mlin za začine sa staklenim diskovima. Koristite kokošija ili prepeličija jaja. Za sve recepte koje ćemo navesti koristite ovako pripremljena jaja.
Odrasli treba da uzimaju kašičicu ljuske dnevno. Tok terapije je 2-3 nedelje i treba ih sprovoditi 2 puta godišnje. Tokom trudnoće i dojenja konsultujte se sa lekarom.
Prelijte pola kašičice ljuske mlekom, kefirom ili bilo kojim sveže isceđenim sokom. Uzmite proizvod 20 minuta nakon poslednjeg obroka. Koristite lek tokom 4 nedelje i ponovite tok lečenja svake godine.
Takođe, možete prah pomešati sa soli u odnosi 1 prema 2. Dobijenom mešavinom začinite hranu uzimajući ne više od kašičice proizvoda dnevno.
Operite 6 pilećih jaja i stavite ih u staklenu teglu. Prelijte sa 3 litre domaćeg svežeg kravljeg mleka. Pokrijte posudu gazom i držite na prozorskoj dasci dok se ljuske u potpunosti ne rastvore. Izvadite jaja iz tegle i protresite sadržaj.
Pijte lek 3 puta dnevno, po pola šolje, 30 minuta pre jela dok pripremljen lek ne nestane. Potom napravite nedelju dana pauze. Gotov proizvod čuvajte u frižideru.
Pomešajte ljuske 10 sirovih jaja sa sokom od 10 limuna i ostavite na mestu deset 10 dana. Potom 10 kašika šećera pomešajte sa istom količinom svežih žumanaca. Dobijenu mešavinu umutite i pomešajte sa flašom konjaka. Sipajte ljusku u mešavinu. Uzimajte proizvod 3 puta dnevno po 30 ml 30 minuta pre jela.
Koristite prah od ljuski i stavite ga na zahvaćena područja dok se epidermis ne obnovi.
Korišćenje ljuski se ne preporučuje kod:
Kada konzumirate ljuske od jaja kao lek, veoma je važno da ne prekoračujete doze jer je višak kalcijuma opasan po zdravlje.
Takođe, zanemarivanje pravila za pripremu ljuski može izazvati:
Pre upotrebe ljuski od jaja konsultujte se sa lekarom kako ne bista izazvali kontraindikovana stanja.