
Novi broj je u prodaji: Prelistavamo Ruski doktor aprilski broj #113
Zavirite u Ruski doktor, aprilski broj #113 i saznajte kako da poboljšate funkciju štitine žlezde, sprečite stvaranje tromba, izborite se sa proleć...
Zavirite u Ruski doktor, majski broj #114 i otkrijte kako da zaustavite razvoj reume, smanjite rizik od moždanog udara, smirite upalu prostate i još mnogo toga.
Sadržaj članka
Faktori rizika za moždani udar jesu visok pritisak, rana ateroskleroza, dijabetes, pušenje, preterana težina, život s malo kretanja, hronični stres… Odatle i pojava šloga kod osoba između 40 i 50 godina.
Međutim, uz prave preporuke ruskih stručnjaka, ovo stanje se može izbeći, a ako neko ne daj bože doživi šlog – morate mu pomoći u prvih nekoliko sati.
Na prirodan način ublažite bol i upalu zglobova i poboljšajte jutarnju pokretljivost pomoću ognjecveta, lekovitih mešavina i obloga od krompira i morske soli.
Reč „tumor” kod svih izaziva nelagodu, čak i kada se misli na benigni polip – koji je takođe benigni tumor. Polip je rezultat rasta ćelija sluzokože. Ponekad je sasvim bezopasan, ali u određenim slučajevima nalaže se strogo praćenje, čak i uklanjanje zbog toga što može da preraste u maligni tumor. O najrasprostranjenijim polipima, riziku od recidiva i metodama lečenja, savete nam daju ruski stručnjaci.
Neprijatan pritisak, često mokrenje i bol mogu biti prvi znaci prostatitisa. Pravovremeno lečenje, vežbe i biljna podrška doprinose bržem oporavku.
Kako nam predstoji vrelo leto, mnogi će se zbog visokih temperatura suočiti s neprijatnim pojavama otoka. Najčešće otiču noge, ruke, lice, ali i drugi delovi tela. Otkrivamo glavne uzroke preteranog zadržavanja tečnosti u tkivima i nudimo praktična rešenja kako da izbegnete ovaj problem.
Čaj mača jeste posebna vrsta zelenog čaja u prahu. Već mnogo vekova on predstavlja sastavni deo japanske kulture, a poslednjih godina stekao je popularnost i u našoj zemlji. U ovom broju razmatramo zbog čega je koristan ovaj napitak i kako da ga pravilno zakuvate da bi se u potpunosti otvorio njegov delikatan i neobičan ukus…