TAHIKARDIJA- kako umiriti srce?

by | 26.06.2018

„Kažite mi, molim vas, kako se domaćim sredstvima boriti s tahikardijom? Loše spavam, plitko dišem, pritisak je počeo da mi skače…“ Biljana M., Topola

Preporuke daje Irina Čudajeva, vodeći naučni saradnik Instituta za naturopatiju, dopisni član Ruske narodne akademije nauka.

TAHIKARDIJA – povećana učestalost srčanih otkucaja (ubrzan puls) – posledica je i čest pratilac većine bolesti kardiovaskularnog sistema. Usled pulsa između 90 i 99 otkucaja u minuti rizik od smrti (uzrok nije važan) povećava se tri puta. Naravno, lekar bi trebalo da otkrije tahikardiju i odredi lečenje. Ali srce mogu umiriti i jednostavna narodna sredstva.

Srcu pomažu biljke

Neven (lat. Calendula). Dve kašičice cvetova prelijte s dve šolje vrele vode, ostavite da dva sata odstoji na toplom mestu, pa procedite. Četiri puta dnevno pijte po pola čaše.
Srdačica (lat. Leonurus). Tri puta dnevno uzimajte po jedan gram (navrh noža) praha suve trave s vodom. Iz sveže biljke možete iscediti sok, pomešati ga s votkom u odnosu 1 : 1 i piti po jednu kašičicu tri puta dnevno pre jela u slučaju palpitacije (jakog lupanja srca), tahikardije, aritmije, nervoze srca. Takođe možete praviti i ovo sredstvo: kašiku trave srdačice prelijte šoljom vrele vode, ostavite da odstoji sat vremena, procedite, dodajte dve-tri kapi ulja pitome nane, rastvorite u tome i jednu kašičicu meda. Pijte sporo u gutljajima. Srdačica se uzima bar mesec dana.

Članak se nastavlja posle reklama

PROČITAJTE I… Eliksir za srce

Smokve. Treba ih jesti (suve takođe) prilikom palpitacija, a količina nije ograničena.
Cvekla. U pola čaše soka cvekle umešajte kašičicu meda (jednokratna doza). Uzimajte tri puta dnevno pre jela. Sredstvo takođe snižava arterijski pritisak. U istoj količini možete pomešati sok od cvekle, šargarepe i uljane rotkvice. Dva-tri meseca svakodnevno pijte po pola čaše tri puta dnevno.
Pitoma nana (lat. Mentha piperita). Jedno od najefikasnijih sredstava koja se primenjuju usled poremećaja srčanog ritma. Kašičicu usitnjenih listova prelijte šoljom vrele vode, ostavite da odstoji sat vremena utopljeno, pa procedite. Pijte u malim gutljajima ujutro 30 minuta pre jela. I tako praktikujte duže vreme, ne preskačući nijedan dan.

Članak se nastavlja posle reklama

VIŠE SAVETA PRONAĆI ĆETE U MAGAZINU RUSKI DOKTOR!

POTRAŽITE NAS I NA FACEBOOKU: www.facebook.com/ruskidoktor

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.rs