SUPA OD KESTENjA

by | 10.10.2017

Ugrejte se u ovim jesenjim danima ukusnom supom od kestenja koja će osvojiti vaša čula

Potrebno je:
50 g putera * 2 šolje pečenog oljuštenog kestenja * 1 šargarepa * 1/2 paštrnaka * 1/2 štapića celera * 1 l jakog pilećeg bujona * 50 ml crnog vina * prstohvat mlevenog muskatnog oraščića * so, biber * 1 grančica peršuna * prstohvat aleve paprika za dekoraciju * pavlaka

Priprema:
U tiganju istopite polovinu putera. Uvaljajte kestenje u to pa sklonite s vatre. Preostali puter istopite u drugom tiganju i dodajte iseckanu šargarepu, paštrnak i celer. Dinstajte dok povrće ne omekša. Dodajte bujon, vino i kestenje. Pustite da provri pa začinite muskatnim oraščićem, solju, biberom i svežim peršunom. Krčkajte još 15 minuta. Izmiksajte supu u blenderu, a pre služenja ukrasite je peršunom, mlevenom paprikom i pavlakom.

Foto: Thinkstock

VIŠE SAVETA PRONAĆI ĆETE U MAGAZINU RUSKI DOKTOR!

Članak se nastavlja posle reklama

POTRAŽITE NAS I NA FACEBOOKU: www.facebook.com/ruskidoktor

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Članak se nastavlja posle reklama

 

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.rs