Savet nutricionista: Jarebika pomaže u jačanju imuniteta
Nutricionista i velnes stručnjak Irina Popkova ističe da je jarebika izuzetno zdrava i zašto je obavezno treba uvrstiti u ishranu tokom jeseni. Nu...
Od velike važnosti je uobročenost – pravilni vremenski razmaci između obroka. Nikako ne treba da dozvolite pad šećera u krvi, a ni skok glukoze. To se najlakše može postići izbalansiranom ishranom, koja će sadržati sve nutrijente: masti, složene ugljene hidrate i proteine, kao i namirnice niskog glikemijskog indeksa (koje ne podižu šećer u krvi nakon obroka). Organizam je već u specifičnom stanju, tako da bi pad šećera ili njegov skok delovao kao stres, a onda je to okidač nekontrolisanog apetita i poznatog začaranog kruga konzumiranja slatkog, pa slanog…
Hemoglobin, odnosno, gvožđe možemo najbolje održati junećim mesom i džigericom. Uz njih obavezno pijte limunadu. Najbitnije je da meso bude organskog, poznatog porekla. Kao prilog jedite bareno ili grilovano tamnozeleno povrće, i na to svežu salatu. Obavezne su užine od bobičastog voća.
Foto: Guliver/Thinkstock
VIŠE SAVETA PRONAĆI ĆETE U MAGAZINU RUSKI DOKTOR!
POTRAŽITE NAS I NA FACEBOOKU: www.facebook.com/ruskidoktor
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net