OVO MORATE PROBATI: RUSKI RECEPTI S MEDOM

by | 17.04.2018

Zahvaljujući jedinstvenom sastavu meda, prilikom njegove redovne upotrebe u čistom obliku ili u sastavu jela dolazi do opšteg ozdravljenja organizma, poboljšava se rad jetre, srca, regulišu se funkcije gastrointestinalnog trakta, jača imunitet.

Med sadrži praktično sve mikroelemente i vitamine koji su potrebni čoveku. Priroda je tako izbalansirala sastojke da oni pojačavaju međusobno dejstvo. Zato svako jelo u čiji sastav ulazi med automatski biva neverovatno korisno i dragoceno.

POSLASTICE SA MEDOM

Dokazano je da jela s medom doprinose oslobađanju creva od patogene mikroflore, poboljšavaju tonus kardiovaskularnog sistema, jačaju zaštitne funkcije jetre, povećavaju sposobnost organizma da se suprotstavi infekcijama, sprečavaju razvoj ateroskleroze i gojaznosti. Predlažemo vam nekoliko ukusnih i korisnih ruskih jela s medom, budući da oni svakodnevno upotrebljavaju ovu dragocenu namirnicu.

BRZA PITA S MEDOM

POTREBNO: 150 g meda, 200 g pavlake, 500 g brašna, 200 g šećera, 2 jaja, 2 kašike suncokretovog ulja, po 1 kašičica sode, mlevenog cimeta i karanfilića
PRIPREMA: Šećer, jaja, med i pavlaku mešajte dok se ne stvori pena, a zatim izmešajte sa suncokretovim uljem, sodom, cimetom i karanfilićem. Postepeno dodajite brašno i mesite smesu dok ne dobijete gustinu pavlake. Pecite najpre u toploj rerni (190 stepeni), a kad testo naraste – u vrućoj (200 stepeni), sat vremena. Ostavite da se prohladi u kalupu, a zatim izvadite!

Članak se nastavlja posle reklama

JABUKE S MEDOM

POTREBNO: 600 g jabuka, suvo grožđe, orašasti plodovi, med, cimet, 1 čaša soka od jabuke, biljno ulje
PRIPREMA: Jabuke očistite, izvadite im središte, pa ih stavite u kalup namazan uljem. Sredinu napunite smesom od suvog grožđa, oraha, meda i cimeta. Svaku jabuku prelijte jabukovim sokom, a kalup stavite u rernu. Zapečene jabuke servirajte sa sirupom koji ostane kad se jabuke zapeku.

VOĆNA SALATA S MEDOM

POTREBNO: 2 pomorandže, 2 banane, 1 manja dinja, 2 kašike meda, 2 kašike kiselog soka, 2 kašike izgnječenih orašastih plodova
PRIPREMA: Voće očistite, pomorandže i banane nasecite na kružiće, a dinju na četvorougaone parčiće i naizmenično poslažite u činiju (ukrug ili u prave redove). Prelijte smesom od meda i soka pa pospite izgnječenim orašastim plodovima.

Članak se nastavlja posle reklama

 

VIŠE SAVETA PRONAĆI ĆETE U MAGAZINU RUSKI DOKTOR!

POTRAŽITE NAS I NA FACEBOOKU: www.facebook.com/ruskidoktor

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Članak se nastavlja posle reklama
Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.rs