Savet nutricionista: Jarebika pomaže u jačanju imuniteta
Nutricionista i velnes stručnjak Irina Popkova ističe da je jarebika izuzetno zdrava i zašto je obavezno treba uvrstiti u ishranu tokom jeseni. Nu...
Četvorodnevna dijeta na bazi ovog povrća reguliše težinu i čuva zdravlje, a stiže s Istoka
Kiseli kupus idealan je proizvod za osobe koje vode računa o svojoj težini, jer porcija ove namirnice sadrži oko 30 kalorija, tako da ga slobodno možete uključiti u dijetetsku ishranu. On gotovo neznatno doprinosi opštoj kaloričnosti porcije, ali zato obezbeđuje normalno funkcionisanje creva, što je veoma važno u procesu mršavljenja. Odličan efekat daje četvorodnevna dijeta na bazi kiselog kupusa. U tom slučaju, porcija ove namirnice idealno je balansirana, a kao rezultat pomenutog režima ishrane, nećete osećati nikakvu glad. Uz to, iznenadićete se lepom i zdravom bojom lica, dok će vam sistem za varenje raditi kao sat. Četvorodnevne dijetalne kure možete ponavljati koliko želite.
PRVI DAN
Doručak: parče hleba sa 175 g nemasnog kravljeg sira i kres salata (jednogodišnja biljka koja se jede kao salata) sa solju i paprikom.
Ručak: kiseli kupus dinstan sa svinjetinom (200 g kiselog kupusa prodinstajte sa 100 g posne svinjetine i luka).
Večera: salata od kiselog kupusa, rotkvica i krastavac sa sosom od jogurta (75 g jogurta izmešajte s kašičicom mlevenih oraha, posolite i pobiberite).
DRUGI DAN
Doručak: bananu isecite, prelijte je sa 150 g nemasnog jogurta i pospite kašikom ovsenih pahuljica.
Ručak: 200 g kiselog kupusa prodinstajte sa 50 ml soka od jabuke i dve slatke paprike. Posolite i pobiberite po ukusu.
Večera: file lososa, pečen na biljnom ulju, i salata od kiselog kupusa (200 g kupusa, 50 g svežeg anansa i dva pera mladog luka začiniti sosom od dve kašike jogurta i rendanom limunovom korom).
TREĆI DAN
Doručak: krem od kravljeg sira i pomorandže: pomorandžu očistisite i podeliti na komade. Iz polovine iscedite sok i izmešati ga sa 150 g kravljeg sira. Stavite to na preostale delove voća, a zatim sve pospite semenkama suncokreta.
Ručak: kiseli kupus izdinstajte s lukom i biberom. Servirajte s komadićem bilo koje nemasne ribe.
Večera: očistite dva veća krompira, a zatim ih narendajte i posolite. Dodajte jedno jaje, izmešajte i ispecite na biljnom ulju. Servirajte s kiselim kupusom i mladim lukom.
ČETVRTI DAN
Doručak: presecite napola jednu zemičku s mekinjama, a onda svaku polovinu namažite slatkim senfom. Odozgo stavite po komadić nemasnog sira i mladog luka.
Ručak: 200 g nemasne govedine ispecite sa slatkom paprikom i servirajte s dinstanim kiselim kupusom.
Večera: uzmite tri paradajza, pa im odsecite vrhove i kašikom izvaditi meki deo. Taj deo seckajte i izmešajte sa 100 g kiselog kupusa. Isecite na tračice 100 g posne šunke i izmešajte to s masom od paradajza i kupusa. Time napunite paradajz.
Foto: Thinkstock
VIŠE SAVETA PRONAĆI ĆETE U MAGAZINU RUSKI DOKTOR!
POTRAŽITE NAS I NA FACEBOOKU: www.facebook.com/ruskidoktor
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net