Metla salata čisti creva, skida višak kilograma i podmlađuje telo
Metla salata je sastavljena tako da je uz njenu pomoć moguće očistiti creva od toksina, kao i izgubiti višak kilograma. Ona, poput četke ili metle, uklanja ustajale fekalije, sluz i žuč iz creva.
Ova salata je veoma popularna u Rusiji jer ima nekoliko zdravstvenih benefita. Preporučuje se osobama koje već imaju određene zdravstvene probleme, ali naravno, mogu da je jedu i zdrave osobe.
Sadržaj članka
Zašto je metla salata tako zdrava?
Endrokrinolozi i nutricionisti naglašavu da je ova salata jako dobra za zdravlje. Zato se preporučuje osobama koje imaju sledeće zdravstvene probleme:
- Bolesti debelog creva: U ovom slučaju, potrebno je jesti salatu sa svežim povrćem, jer ima laksativan efekat.
- Bolesti digestivnog sistema: konstipacija i poremećaji crevne mikroflore.
Srčana oboljenja. - Hormonska neravnoteža.
Koje sve benefite za telo donosi metla salata?
Metla salata je korisna ne samo za ljude sa bilo kojim bolestima, već je može jesti i apsolutno zdrava osoba, jer ima puno drugih pozitivnih svojstava. Među ostalim prednostima:
- Pomaže u poboljšanju stanja kože i otklanjanju akni.
- Može da spreči nedostatak vitamina.
- Korisna je za osobe koje se proteinske dijete.
- Daje osećaj sitosti i sprečava prejedanje.
Zahvaljujući salati, možete se osloboditi viška kilograma i podmladiti telo. Ako ovu salatu koristite kao prilog, gubitak težine će se desiti brzim tempom. Ova salata takođe poboljšava kontrakcije creva. Ovo se dešava zbog grubih vlakana koja su uključena u njen sastav i pomažu u uklanjanju toksina iz tela.
Zahvaljujući ovoj salati, proces odricanja od nezdrave i teške hrane je brži i lakši. U ovom slučaju, telo neće patiti od nedostatka hranljivih materija.
Kako se koristi?
Postoji nekoliko načina za konzumiranje ove salate:
Prvi način: Postite jedan ili dva dana jedući 1,5 kg ove salate svaki dan.
Drugi način: 3-5 dana jedite 1 kg salate i 0,5 kg bilo kojih drugih proizvoda (moraju biti dijetetski). Sva jela se pripremaju bez dodavanja soli.
Treći način: Za ručak tokom 7-14 dana potrebno je jesti jedno toplo jelo i 200 g metla salate ili zameniti večeru ovom salatom.
Recepti
Ne postoji univerzalni recept za metla salatu. Klasična verzija ovog jela uključuje sirovo povrće i maslinovo ulje. Povrće uključuje beli kupus, šargarepu i cveklu. Međutim, postoji mnogo drugih opcija za pripremu ove zdrave salate, a sve su sastavljene od strane profesionalnih nutricionista.
Klasična metla salata
Proizvodi:
- 0,7 kg kupusa
- 0,35 kg cvekle
- 0,35 kg šargarepe
- 1,5 limuna
- 50 ml maslinovog ulja
Priprema: Cveklu, šargarepu i kupus oprati i izrendati. Pomešajte povrće, stisnite rukom. Dodajte u salatu limunov sok, maslinovo ulje i dobro promešajte.
Druga varijanta metla salate
Sastojci:
- 0,5 kg belog kupusa
- 0,5 kg šargarepe
- 0,5 kg cvekle
- 1 limun
Priprema: Povrće oprati, izrendati i dobro promešati. Da bi salata bila mekša, stisnite je rukom. Dodajte limunov sok i dobr promešajte. Napomene: Salata ne sme da se soli.
Morate pojesti celu količinu jela tokom, ali samo pod uslovom da druge namirnice nisu uključene u ishranu. Salata mora biti podeljena na 9 jednakih porcija. Nakon svakog obroka potrebno je da popijete čašu vode. Ova salata je pogodna i za posni dan i za čišćenje creva. Pored toga, pomoći će vam da izgubite težinu.