Savet nutricionista: Jarebika pomaže u jačanju imuniteta
Nutricionista i velnes stručnjak Irina Popkova ističe da je jarebika izuzetno zdrava i zašto je obavezno treba uvrstiti u ishranu tokom jeseni. Nu...
Poznato je da su suve kajsije i suvo grožđe veoma korisni za srce. Oni sadrže kalijum, koji održava tonus srčanog mišića i normalizuje arterijski pritisak. A med i začini pojačavaju korisna svojstva. Za jačanje srca razmazite sebe ukusnim i korisnim desertom jednom-dvaput nedeljno.
PROČITAJTE I… 10 koraka do zdravlja
Po 100 g suvih kajsija i suvog grožđa prelijte vodom tako da budu u potpunosti prekriveni. Kuvajte na tihoj vatri 10–15 minuta pa odlijte odvar. Kajsije i grožđe sameljite u blenderu. Izmešajte dve kašike šećera, kašiku meda i dva sirova žumanca. Dodajte po prstohvat vanile, mlevenog cimeta, karanfilića i badema (može i bez njega). Spojte s četiri belanca umućena u čvrst sneg. Masu rasporedite po nauljenim keramičkim kalupima i stavite na tepsiju dopola napunjenu vodom. Pecite u zagrejanoj rerni (180 stepeni) 20 minuta.
Vjačeslav Njivicki, stručnjak za pravilnu ishranu, Jaroslavlj
VIŠE SAVETA PRONAĆI ĆETE U MAGAZINU RUSKI DOKTOR!
POTRAŽITE NAS I NA FACEBOOKU: www.facebook.com/ruskidoktor
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net