Savet nutricionista: Jarebika pomaže u jačanju imuniteta
Nutricionista i velnes stručnjak Irina Popkova ističe da je jarebika izuzetno zdrava i zašto je obavezno treba uvrstiti u ishranu tokom jeseni. Nu...
POTREBNO: 600 g mlade ovčetine (rebaraca), 6 krompira, 1 velika šargarepa, 1 velika glavica luka, 2-3 babure, 1/2 manje glavice celera, 4 paradajza, 3 čena belog luka, so, aleva paprika, kim, sveža zelen (korijander, peršun, mirođija) po ukusu, lovorov list
PRIPREMA: Ovčetinu operite, isecite na komade veličine zalogaja i pržite dok se ne napravi lepa korica. Luk, šargarepu, papriku, celer i paradajz iseckajte. Prodinstajte povrće da bude polugotovo. Krompir očistite i iseckajte na štapiće pa pržite dok ne dobije zlatastu boju.
Sada možete spajati sastojke za čorbu. Na dno šerpe stavite ovčetinu. Zatim rasporedite dinstano povrće. Završite krompirom. Začinite iseckanim belim lukom, alevom paprikom, lovorovim listom i drugim začinima, pa posolite. U šerpu sipajte vode do vrha i stavite čorbu da se kuva otprilike 40 minuta. Gotovu vruću čorbu od ovčetine rasporedite po tanjirima i ne zaboravite da je obilno pospete korijanderom ili nekom drugom omiljenom zeleni.
VIŠE SAVETA PRONAĆI ĆETE U MAGAZINU RUSKI DOKTOR!
POTRAŽITE NAS I NA FACEBOOKU: www.facebook.com/ruskidoktor
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net