Savet nutricionista: Jarebika pomaže u jačanju imuniteta
Nutricionista i velnes stručnjak Irina Popkova ističe da je jarebika izuzetno zdrava i zašto je obavezno treba uvrstiti u ishranu tokom jeseni. Nu...
Kad govorimo o lečenju artritisa, najčešće imamo u vidu lečenje spolja. Pokušajte da bol u zglobovima ublažite... supom
Kad govorimo o lečenju artritisa, najčešće imamo u vidu lečenje spolja: obloge, kupke, masti, komprese. Da li ste pokušali da bol u zglobovima ublažite… supom? Ovaj dragoceni savet doktorka Aljona Sergejevna Agejeva daje svim svojim pacijentima i tvrdi da je posle ovakvog jela zaista lakše
Biće vam potrebno šest kašika biljnog ulja, tri čena belog luka, dve kašike isitnjenog svežeg korena đumbira, velika glavica crnog luka, kilogram i po sitno iseckanog pilećeg filea, litar i po vode, čaša isitnjenog svežeg spanaća (može i odmrznut), so i biber po ukusu. Sitno iseckajte crni i beli luk. U šerpi s debelim dnom ugrejte tri kašike ulja i propržite crni i beli luk s đumbirom. Kad luk postane staklast, sve izvadite iz šerpe i sačuvajte za kasnije. U istu šerpu sipajte preostalo ulje pa, mešajući, ispecite piletinu. Zatim vratite mešavinu luka i đumbira, dodajte vodu, pustite da proključa i kuvajte na tihoj vatri pola sata. Spanać ostavite za sam kraj, da se ne prekuva. Biber i so dodajte pred serviranje.
U slučaju da imate problema sa okoštavanjem kičme i vrata, otklonite problem jednostavnim vežbama koje nam otkriva naturopata Valentin Dubin. (kliknite na crvena slova)